Het was vanaf ongeveer 10 uur dat er de eerste blaf te horen was van een enthousiaste Finse Lap, dat langzaam aanzwol tot een concert van +/- 15 opgewonden lappen, die nauwelijks konden wachten om de eerste duin te bestormen.

Rond 11:00 gaf Mariska de duinen vrij en waren de lappen ‘los’. Het weer werkte prima mee waardoor het heerlijk wandelweer was en de pauzes bij het water gretig werden aangegrepen om te drinken. Ook kregen de geïnteresseerden in ons ras ruimschoots de gelegenheid om kennis te maken met het uiteenlopend kleurenpallet, terwijl ook het onderscheid tussen reu en teef met enkele korte incidentjes duidelijk werd (wie is hier de baas?).

Het afwisselend landschap van duinen tot nog prachtig in de nabloei staande hei werd waarschijnlijk alleen opgemerkt door de wandelaars, onze lappen hadden het veel te druk met het spelen in de duinen en lekker achter elkaar aanrennen. Na ruim anderhalf uur werd de wandeling afgesloten met een drankje op het terras en konden de wandelaars nog even lekker nagenieten, terwijl de lappen voldaan op het terras lagen.

Een impressie van Yvonne Kranenburg en Hans Verloop:

  

  

  

  

  

  

Tot de volgende keer!

Mariska & John – evenementencommissie FLVN