Pup Info

Als u interesse heeft in de aanschaf van een Finse Lappenhond, kunt u het beste contact opnemen met de pup-info.

Zij kunnen:

  • uw vragen beantwoorden
  • u in contact brengen met FL-fokkers
  • op de hoogte brengen van komende FL nesten
  • u eventueel in contact brengen met FL-eigenaren in uw buurt.

Een pup uit Nederland

Fokkers melden hun dekplannen bij de fokadviescommissie. Deze controleert of de voorgestelde oudercombinatie voldoet aan het FLVN fokreglement en checkt de achtergronden en gezondheidsuitslagen van meerdere generaties voorouders (voor zover bekend) van deze combinatie.
De geplande nesten van de fokkers die aan deze eisen voldoen worden op de site gemeld. De lijst van door de FLVN erkende fokkers vindt u elders op deze site.

Een pup uit het buitenland

Men kan zelf contact zoeken met fokkers in het buitenland. De Finse rasvereniging (Lappalaiskoirat ry) publiceert alleen die nesten die aan de daar geldende regels voldoen. Wil men meer weten over de achtergrond van een bepaalde combinatie dan kan altijd bij de FLVN (pup info) worden geïnformeerd wat zij weten van een bepaalde fokker en achtergrond van het bepaalde nest. Voor leden is deze dienstverlening gratis. U dient er wel rekening mee te houden dat een pup uit het buitenland minimaal 15 wekend oud moet zijn en rabiës (hondsdolheid) geënt moet zijn om ingevoerd te mogen worden.

Herplaatsing

Het kan om uiteenlopende redenen voorkomen dat de eigenaar van een Finse Lappenhond niet meer kan zorgen voor zijn/haar hond.

In dat geval vragen wij de eigenaar om contact op te nemen met de fokker. De fokker zal met de eigenaar proberen te zoeken naar  herplaatsingsmogelijkheden.

Mocht herplaatsing niet lukken dan kan de FLVN helpen zoeken bij het vinden van een nieuwe eigenaar. In urgente situaties kan voor noodopvang gezorgd worden. Een Finse Lappenhond hoort niet thuis op Marktplaats!

Pup-info:

Mevr. Tonny Asselbergs en mevr. Karen van der Horst

Heeft uw een vraag met betrekking tot de aanschaf vul dan bij voorkeur onderstaand formulier in. Lukt dit niet dan kunt u onderstaande contact gegevens gebruiken.

pupinfo@finselappenhonden.nl

020-6410331

Velden gemerkt met een * zijn verplicht