Pup Info

Bij de aanschaf van een Finse Lappenhond komt heel wat kijken. Als vereniging zien wij het als taak om potentiële kopers van een pup u zo goed mogelijk te informeren over het ras en de fokkers.

Bij de Pup Info van de vereniging kunt u terecht voor:

  • Vragen over het ras en het aanschaffen van de Finse Lappenhond pup
  • Contacten met aangesloten FL-fokkers
  • Een overzicht van FL-nesten die zijn gepland
  • Contacten met FL-eigenaren in uw buurt.

Een pup uit Nederland

De Finse Lappenhond is een relatief klein ras in Nederland. Het aantal nesten in Nederland is daarmee automatisch ook niet heel groot en verspreid over het land. De FLVN probeert daarom een zo actueel mogelijk overzicht te geven van de geplande nesten bij de aangesloten fokkers.
De aangesloten fokkers melden hun dekplannen bij de fokkerijcommissie. Deze controleert of de voorgestelde oudercombinatie voldoet aan het FLVN fokreglement en checkt de achtergrond en de gezondheidsuitslagen van meerdere generaties voorouders van de combinatie zover op dat moment bekend.

Informatie over geplande nesten van fokkers die bij de vereniging zijn aangesloten kunt u aanvragen via het e-mailadres onderaan deze pagina . De lijst van door de FLVN erkende fokkers vindt u hier.

Een pup uit het buitenland

Men kan zelf contact zoeken met fokkers in het buitenland. De Finse rasvereniging (Lappalaiskoirat ry) publiceert alleen die nesten die aan de daar geldende regels voldoen. Wil men meer weten over de achtergrond van een bepaalde combinatie dan kan altijd bij de FLVN (pup info) worden geïnformeerd wat zij weten van een bepaalde fokker en achtergrond van het bepaalde nest. Voor leden is deze dienstverlening gratis. U dient er wel rekening mee te houden dat een pup uit het buitenland minimaal 15 wekend oud moet zijn en rabiës (hondsdolheid) geënt moet zijn om ingevoerd te mogen worden.

Herplaatsing

Het kan om uiteenlopende redenen voorkomen dat de eigenaar van een Finse Lappenhond niet meer kan zorgen voor zijn/haar hond.

In dat geval vragen wij de eigenaar om contact op te nemen met de fokker. De fokker zal met de eigenaar proberen te zoeken naar  herplaatsingsmogelijkheden.

Mocht herplaatsing niet lukken dan kan de FLVN helpen zoeken bij het vinden van een nieuwe eigenaar. In urgente situaties kan voor noodopvang gezorgd worden. Een Finse Lappenhond hoort niet thuis op Marktplaats!

Pup-info:

Mevr. Karen van der Horst

Heeft uw een vraag met betrekking tot de aanschaf vul dan bij voorkeur onderstaand formulier in. Lukt dit niet dan kunt u onderstaande contact gegevens gebruiken.

pupinfo@finselappenhonden.nl

Velden gemerkt met een * zijn verplicht

Als u op een aangegeven e-mailadres, een elektronisch formulier of op andere wijze op onze website reageert, wordt uw naam en e-mailadres verwerkt. Deze persoonsgegevens worden gebruikt om uw verzoek te behandelen en of uw reactie te beantwoorden. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt, dat alleen de gegevens gebruikt worden die u zelf actief achtergelaten heeft. De gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld of gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor u ze heeft achtergelaten.