Zaterdag 10 juni 2017 is de kampioensclubmatch van de Finse Lappenhonden Vereniging Nederland. Deze wordt gehouden op vakantiepark ‘Het Lierderholt’ te Beekbergen (Spoekweg 49).

Een show voor alle Finse lappenhonden jong of oud het maakt niet uit

De keuringen zijn verdeeld over 1 ring. Ook worden honden die niet in aanmerking komen voor een kwalificerende keuring omdat ze diskwalificerende fouten hebben of geen  stamboom hebben gekuerd, hiervoor krijgt u een keuringrapport maar geen officiële kwalificatie (gebruik hiervoor de laatste optie bij de keuze van de klasse “Zonder kwalificatie”). U krijgt meer inzicht in de plussen en minnen van uw hond. Dat uw hond lief is en met geen ander is te vergelijken, dat weet u zelf het best.

Van iedere klasse wordt door de keurmeester de beste reu en/of teef geplaatst. De beste teven nemen het tegen elkaar op en zo ook de reuen. De beste reu en beste teef gaan op voor het clubkampioenschap. Uiteraard zijn er prijzen voor de winnaars, maar alle deelnemende honden krijgen een attentie.

De CAC punten behaald tijdens de kampioensclubmatch tellen dubbel.

De clubmatch is een ongedwongen manier om kennis te maken met het showen van je hond. Mocht je nog geen ervaring hebben, kun je het een en ander lezen op onderstaande website:

www.hondenfan.nl/sport/showen-met-je-hond-73

Bij de clubmatch komen ervaren en minder ervaren mensen bij elkaar. Het is een dag om veel van elkaar te leren. Misschien smaakt het naar meer en ga je ook andere tentoonstellingen bezoeken met je hond.

De keuringen beginnen op 10 juni om 10.00 uur en zullen tegen het einde van de middag eindigen. Aansluitend wordt er door de vereniging een barbecue georganiseerd. Hiervoor dient u zich apart op te geven via de website.

De keurmeesters voor de officiële keuringen zijn de heer Esa Ruotsalainen (Finland) en mevrouw Outi Piisi-Putta (Finland). De kosten voor de officiële keuring zijn € 30,- per hond. Voor de baby en puppy klasse zijn de kosten € 20,- per hond.

De keurmeester voor de ring zonder kwalificatie is mevrouw Jelly de jong. De kosten voor de deze keuring is € 20,- per hond.

Per deelnemer is er een catalogus en een leuk aandenken.

In de pauze is er een kind en hond show, waarin kinderen met een Finse lappenhond deel kunnen nemen aan de kind en hond show. Inschrijving voor deze show kan per e-mail (clubmatch@finselappnhonden.nl) of op de dag zelf tot 11.00. Minimum leeftijd voor deelname van het kind is 7 jaar en voor de hond 9 maanden.

De show is BUITEN! Zorg voor passende kleding en schoeisel. Bij slecht weer is het terrein mogelijk glad.

Naast onderstaande klassen zijn er ook nog de koppelklasse en fokkerijklasse. Hiervoor dient u zich per e-mail op te geven via: clubmatch@finselappenhonden.nl. Geef hierin op met welke honden u deel wilt nemen. Kosten voor beide klassen zijn €5,-

Klassen Leeftijd
Jongste puppyklas 4 tot 6 maanden
Puppyklas 6 tot 9 maanden
Jeugdklas 9 tot 18 maanden
Tussenklas 15 tot 24 maanden
Open klas Vanaf 15 maanden
Kampioensklasse Vanaf 15 maanden
Veteranenklasse Vanaf 8 jaar

Hoofdsponsor Royal Canin

De inschrijving is gesloten. Tot 10 juni.