In 2020 hebben we 9 nesten binnen de vereniging mogen verwelkomen en daaruit zijn 31 pupjes uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes.

Dit jaar waren er ook meer dispensatie verzoeken dan voorgaande jaren omdat men om allerlei redenen niet kon voldoen aan de gezamenlijk opgestelde regels van ons fokregelement (2018). Zo was er door COVID-19 in het voorjaar een stop met gezondheidsonderzoeken door de gespecialiseerde dierenartsen maar ook de exterieur keuringen werden één voor één geannuleerd waardoor fokkers dus niet meer hun showpunten konden behalen.

Hoe dit allemaal gaat verlopen in 2021 weten we nog niet maar om in ieder geval die fokkers en reu-eigenaren wel de gelegenheid te geven om hun honden voor de fok in te gaan zetten (indien aan alle andere vereisten is voldaan), gaan we in het voorjaar van 2021 een aankeurdag organiseren. Normaal krijg je tijdens een exterieurkeuring in Nederland een verslag van de keurmeester die je hopelijk meer inzichten geeft over de bouw van je hond, zijn of haar goede en minder goede punten. Met de aankeurdag willen we een goed beschreven objectief verslag vergaren van de hond zodat een fokker een goede keuze kan gaan maken voor een toekomstige partner voor zijn hond. Zolang er geen exterieurkeuringen gehouden worden zal dit verslag tezamen met een dispensatie aanvraag mogen dienen om toch een nest te kunnen gaan fokken. Zodra de exterieurkeuringen weer van start gaan, gaat dit weer de voorkeur krijgen aangezien dit zo is vastgelegd in het verenigings- fokregelement (VFR).

Fokkers hebben al een mail gekregen of ze gebruik willen maken van de aankeurdag. Indien u zelf eigenaar bent van een reu of een teef en u speelt wel eens met het idee of u wel/niet deze zou willen inzetten voor de fok, dan kunt u uw hond ook opgeven voor deze aankeurdag. We helpen u graag verder in het traject. Aangezien de aankeurdag geen competitie oogpunt zal hebben, zou het wellicht een mooie ervaring kunnen zijn hoe het is om je hond voor te dragen bij een keurmeester.

Aanmelden kan helaas niet meer, we zitten vol! Voor evt. vragen, stuur een mail naar fokkerij-commissie@finselappenhonden.nl

Deze Aankeurdag is op zondag 11 april bij de GHSV in Harderwijk.

De deelnemers hebben allemaal bericht ontvangen omtrent het programma en het tijdslot waarop hun hond wordt voorgebracht ter keuring.